Saturday, March 19, 2011

~AKU BENCI ARTIS KOREA~

asyik-asyik artis korea....meluat aku...!!!!
xdak pa aih sj ja aku wat bengang.... lepas baca utusan tadi..
ada depa dok cerita tentang K-POP...
bohsan aih aku..!!!! apa syok sangat ka artis korea neh????
aku meluat kowt ngn artis korea neh......
muka dah la jambu ...nyanyi haram aku xpaham sepatah pon....
pas tu... menari ja lebih..... dok breakdance la...


K-POP


ishhh..cemuih kowttt..... !!!!
yang aku hairan dan pelik tu....
macam mana la orang MALAYSIA neh boleh p minat kat depa!!
awat?? artis kita tak cukup baik ka???
artis kita pon suara sedap gak aih..... tgk macam kak siti,kak ziana,kak era, arwah abg ramli
abg jamal,abg awie,abg amy.... (aku kenal depa! tu aku panggil abg tu.. tapi depa tak kenai aku)
sora depa sedap gak aih.... muka cantik-cantik dan hensem-hensem semua....
tapi yang pakat dok p gila kat artis korea neh pasai pa???
awt?? depa penyumbang no 1 dalam ekonomi MALAYSIA ka???
ish.... tak paham la aku....
kebanyakkan yang aku tengok ... yang minat kat artis korea neh kaum perempuan..
kaum laki ada gak ka minat artis korea????......lalalalala....euwwwwwww
tak taw la pasai apa perempuan neh minat sangat dengan artis korea..
mungkin depa depa dok rasa mudah mudahan depa dapat suami yang muka macam artis korea kot!!
uweekkkk!!!!!!  dah hampa pon muka tak macam korea.. perasan nak suami muka cam tu...
awat?? muka laki melayu tak ensem ka????...
tgk macam aron aziz,farid kamil,remy ishak,mukmien ridz....  hensem terok kot...!!!
yang dok p minat kat artis korea lagi pasai pa....!!!
pelik betui aku...!!!!!.... 
yang paling aku geram bukan pasai pa...
lagu depa nanyi tu haram tak paham sepatah pon...
tu pon ada orang minat ...!!! aishhhh.........................
ntah-ntah depa dok maki kita pa dalam lirik lagu depa..
 peminat yang tak taw kepala ekoq neh syok dok dengaq!!!!
la neh... jangan dok taksub sangat dengan artis korea neh...
bukan pa... neh satu penjajahan alaf baru... 
yang nak melalaikan remaja islam..... memang tak nampak dr mata kasar
tapi.. ia akan melemahkan pemikiran kita........!!!!!
so... moral of the story.....
ampa pikiaq la sendiri...!!!!! hahahahahaha...
aku nak cakap pa pon aku tak taw..
baik ampa p minat man raja lawak xpa g... hahahhahahahaha




"selami jiwa,rawat rohani,perkasa peribadi"






***mukmien ridz tu top terookkk kowt!!!!! hahahahhaa
***al-fatihah kepada member aku mat adip yang telah pergi menemuai illahi semalam

14 comments:

hana said...

haha...
saye x de la minat sgt tp tau la gak..
hahaha...
pelik betol la kalo sampai addict sgt..
hahah

mukmien said...

hana:tu la pasai benci gila aku baca utusan ari neh... dan akhirnya aku pon bakar la paper tu hahaha

raihana blossom said...
This comment has been removed by the author.
bact said...

BUTUH LA...
GUA MINAT K-POP LA
CHILAKAK LU TULIS MACAM NEH



BTW
NAMA GUA RAIN!







KAH KAH KAH

mukmien said...

raihana blossom: hahaha.. amboih emo cik kak neh.. tapi kalau oghang yang minat k-pop neh depa paham ka maksud lagu tu.... kalau aku sepatah haram pon xpaham hahaha....kalau french 2 paham la hahaha xpa nice pendapat hahahaha... maher zain aku suka!!! tu aku xbahan tu hahahaha

mukmien said...

bact: euwwwwwwww u minat ek.. hye rain hahah .,,xsat baru lepas rain hahaha

Syukri Mohtar said...

sangat setuju raihana blossom punye pendapat.i'm a fan of kpop..

Anonymous said...

asalamualaikum saudara,
haha..klaka komen tu..dlm klaka ade jgk point y bole pakai..bg aku, setiap org ade citarasa sendiri, terpulang la dorg nk minat kt sapa pun. nk kata layan kpop bole jdk kafir@smkin leka.. xjgk..asyik dok tgk bola smpai terlepas waktu solat pon dh kire melalaikan jgk, betol x? so, apa2 pun suma benda kena berpada-pada.&kpop ni xde pun unsur2 keIslamannya...jd, jgn la taksub sgt..Always remember Allah & byk2 la selawat, dpt pahala (pesan kt diri sdn jgk)
nk komen psl lyrics dorg, ade je translation nye, xdek plak aku penah taw lirik y dok kutuk2 org. mat salleh nye lagu lg terok aku rase, siap sensored sume lengkap..
lg 1, aku kagum gak makhluk2 Allah org korea neh, cantik2 &hensem2 belaka. ni extra point la kt girls y k-fans tu.
lagu2 malaysia? hmm..bg ak malaysia xde identiti sdn, asyik terikut ngn Indon nye je..cube develop Msian style plak. (nk harap etnik kretif jela y ade M-style), mn la teens nk follow

p/s: ape2 pon tepuk dada, tny selera. rambut sama hitam, hati lain2. xkn la selera muzik nk same? bosan le dunia~~

Piah Becok said...

tak salah nak minat kore. tapi jangan la sampai fanatik sangat. duk menjerit terlolong macam kene sampuk dek pocong.. jatuh harga diri sebagai manusia, wanita dan rakyat malaysia.. kenapa ku cakap wanita? dah memang realiti yang ramai minat pun pempuan kan?

mukmien said...

syukri: minat boleh..jangan sampai obses la bro... muzik kita dunia kita.....


anymous:okeh... aku setuju ngn komen ko,,, tapi translate lagu korea neh betul2 x?? mn la tahu translation yang doang letak tu tak betul kan... ke ko memang blaja bahasa korea??? xpon ko orang korea..haha lawak ja... apa yang aku maksudkan sama dengan apa yang peah becok komen tu...


peah becok:yezzzaaaaaaaaaaaa!!! geng!

Anonymous said...

mukmin...mmg ak amik cls bhs korea pon...aduyaiii...payah2 sgt ko google translate jela if trigger nk tau mksd word tu sgt. ni zaman moden bai.
peah...lagu korea y ak dgr xde plak melolong cam pocong...setau ak faizal tahir nye lagu lg laa longlonglong...ak minat rap je.xde la lolong2....haha

Anonymous said...

aku paham lirik korea sebab aku belajar bahasa korea..lirik dorang kalau ada perkataan mencarut, akan d BANNED oleh kementerian dorg..kalau tak percaya, sila google...

dah tu, kalau org melayu yg terlolong2 dgr lagu justin bieber yg x sunat tuh, dgr lagu lady gaga yg memuja setan tym azan berkumendang tu, xke lagi teruk dr dgr lagu korea yg mksd sgt kanak2 tuh..

so, kalau konsep omputih org melayu boleh meloncat2 n terlolong2, xkan org melayu minat kpop xle kot buat mcm tu gak?

cuba ingat MTV World stage last year, berapa ramai ORANG MELAYU terloncat2 terlolong2 dgr KATIE PERRY tu menyanyi pakai baju mcm tu...

sila la pikir sendiri ye...

mukmien said...

anonymous:???????? maaf aku xlayan komen anonymous neh... sebab yang letak anonymous neh geng2 yang xyakin dengan diri sendiri hahahahahaha loooserrrrrrrrr!!! L

Andy Besi Berani said...

haha..antunonimous...ckp pndai name nk xdikenali je....

aku minat artis msia je...yg rare,non-mainstream,indie,geng2 FRIJAN, geng2 borneo indie movement,lagu tersendiri,muzik tersendiri,buat sendri...yg mainstream mmg hampeh...1org komposer buat lagu tuk berpuluh artis,mane nk dtg music style trsndri nye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...