Wednesday, August 24, 2011

belangaburuk:ramadhan di perantauan...


salam ramadhan...

amacam shopping raya? dah berjalan dengan lancar or masih dalam pembikinan?
aku raya tahun neh tak shopping apa-apa lagi.. sibuk sangat dengan masalah
yang datang tanpa diduga..masalah yg utama sebab apa aku tak shopping lagi adalah
masalah keewangan..gaji tak masyuk lagi maa...MARA..MARA.!!! 
poket dah macam padang pasir..kering kontang kot!! 
sebab tu aku tak update entri lama mana dah.. 
sebab malaih nak ON laptop..
nanti bil elektrik naik lak...(alasan munasabah) hahaha
raya tahun mesti best kan..coz kita raya pada bulan kemerdekaan.. 
rasa-rasa baju raya tahun neh aku nak buat warna celoreng kot... biaq nampak macam bersemangat nak sambut raya time merdeka
baru masuk tema ..........raya + merdeka =radeka....

raya tahun neh aku tak pikiaq lagi  nak balik raya mana...
tahun lepas  raya umah aku dah tahun neh...tak taw lagi... 
lagipon aku xdak wife lagi
jadi tu yang aku malas nak pikiaq tu.. 
lagipon mana tempat lagi nak terima aku beraya 
selain dari negeri kebangaanku kedah darul aman.....
itu pon sebab family aku kat kedah..
kalau family aku dok london mungkin aku raya kat london kot
macam mana kalau family aku dok paris?? agak-agak hampa semua aku beraya kat mana??
mestilah aku akan beraya kat paris nani konteng oiii!!!!! (tak pasai) hahaha

okeh lah...aku malaih nak tulis panjang-panjang...
sebab bulan puasa kan..
sian kat bulan ...sebab puasa... !! 
lagipon kalau aku tulis panjang-panjang pon..
bukan ada orang nak baca..alih-alih aku dok ulang baca...ja..
tapi nak buat cam na.... dah aku suka dok merapu... 
nak tak nak terpaksalah 
aku conteng gak dalam blog neh... hahaha

DONE! sempena HARI RAYA neh 
aku nak mohon maaf kat semua yang kenal dengan aku
tak kira penah jumpa ka,dating ka.ringan-ringan ka,
makan sama-sama dalam bulan posa ka
ataupon yang benci dengan aku hahaha (lawak ja....)
aku nak mintak maaf pada kawan-kawan aku,family aku...
dan juga awek depan umah sewa
aku sebab aku selalu dok teropong depa hahahahaha......
akhir kata dari aku yang macho belanga buruk....



"SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN......"





Wednesday, August 10, 2011

ganaz:cerita lucah di bulan puasa!!!















amacam lucah tak??? hahahahaha


***kalau tengok tb3 batal posa tak???


Monday, August 8, 2011

nak main meeeyiaaamm !!!!


lapar...lapaq...lapo...
ayat yang paling femes dalam bulan posa...
ehh...dah posa ka???
rasa baru ja raya haritu.... neh dah nak raya balik dah..
masa pantas meninggalkan kita...kerna setiap detik yang berlalu menandakan
kita semakin menghampiri kematian...(bulan posa kena ayat2 insap sikit)
kalau time posa2 macam neh teringat masa kecik-kecik dulu...
masa tu aku dok kat tanah melayu....
orang melayu neh kalau bulan posa ja... wajib ataih meja ada 4-5 jenis makanan..
macam depa nak makan perabih nuh !!! padahal kena ayaq 2-3 gelas dah kenyang dah
kuih macam-macam jenis kuih !! coq jagung,coq badak,karipap,tepung talam...
boleh kata semua jenis kuih ada la...

kui..kui...kui....

kalau bab ayaq lak macam-macam jenis ayaq depa beli...
ayaq tebu,ayaq soya,ayaq lengkong,ayaq jagung....
dan paling femes kalau belah kampung aku ayaq ketum...keh..keh..


aku pon tak paham dengan perangai orang melayu neh...(nasib bek aku kacukan keling)
nak kata ikut nafsu tak juga...nak kata duit banyak sangat pon tak juga..
mungkin sebab depa dok negara yang aman damai kot noh!!!
sebab tu depa senang nak keluaq p cari makan..
cuba depa posa kat negara dok  tengah perang...
tobat lahum aih xtaw nak p cari makan kat mana......
 dalam bulan posa neh dulu-dulu masa dok tanah melayu syok oo...
teringat zaman-zaman dok main meyiaammmm.....

dam dam dum....bunyi meyiaaammm...
kanak-kanak datang beduyun-duyun..

meyiaaammm neh kalo xdak sebiji kat belakang rumah kira tak hero arr..
mesti mau ada gak sebiji... baru anak jantan...
p kedai ameng beli kabat rm2..jadi dah...
tu pon tak larat nak cucuh dah...
sat g dengaq mak aku dok bukak posa dengan dok maki aku hahaha
dok buat terkejut dengaq bunyi keeebboooommmm....!
la neh dak besaq panjang... rasa nak men meyiaammm tu ada lagi
tapi takdak port dah nak men.... maklom la tua dah...

macam tak selamat ja meyiaammm neh

dah la malaih aku tulis panjang-panjang...
nak keluaq p bazaar beli ayaq,kuih,nasi,cucuq,murtabak,ayam golek.....
sama ja orang melayu dengan aku !!!! puuiii hahahahahah












***KALAU BERAK DALAM SELUAQ BATAL TAK POSA???



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...